www.sivuja.com

Hakukoneoptimointi, hakukonemainonta, kotisivut ja verkkokaupat
Hakukonemarkkinointi takuutyönä

Hakukoneystävälliset mobiilisivut

Hakukoneista löytyvät mobiilisivut

Mobiilisivut osana yrityksen markkinointia

Julkaistiin 23.11.2012 kello 13.51

Suomessakin on vähitellen herätty huomaamaan nopeasti yleistyneiden älypuhelimien tuomat mahdollisuudet yritysten markkinoinnissa. Samalla kun vanhat asiakkaat ovat siirtyneet hyödyntämään puhelimiensa tarjoamia verkkopalveluita, on maahan syntynyt myös uusi asiakasryhmä, joka on jo korvaamassa tietokoneen älypuhelimella. Kehityksen suunnasta kertoo paljon se, että nykyään puhelimella tehdään peräti 800 000 Google-hakua päivittäin.

Yritysten kotisivujen mobilisoiminen onkin saanut koko ajan enemmän huomiota, vaikka tällä hetkellä vasta joka viides kotimainen yritys on luonut verkkosivuistaan puhelinkäyttöön soveltuvat mobiilisivut.

Mobiilisivut lisäävät yrityksen näkyvyyttä

Älypuhelimien yleistymisen myötä on käynyt helpoksi etsiä tietoa, lukea sähköpostit ja uutiset, ja hoitaa muut päivittäiset nettiasiat ilman tietokonetta. Puhelimen nettiyhteys säästää matkailijan aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse etsiä nettikahvilaa vieraasta kaupungista. Toisaalta työmatkalla ei tarvitse kuljettaa mukana kannettavaa tietokonetta, ja lähistöllä olevien palveluntarjoajien tiedot löytää kätevästi puhelimella, oli tarve mikä hyvänsä.

Internet-palveluiden saatavuus ei kuitenkaan takaa sitä, että www-sivujen selaaminen on puhelimella vaivatonta. Tavalliset verkkosivut eivät toimi mobiilikäytössä niin hyvin kuin toivoisi ja käytössä hankaliksi koetuilta sivuilta lähdetäänkin helposti etsimään vaihtoehtoisia palveluita, jolloin yritys menettää nopeasti asiakkaita.

  • Mobiilisivut takaavat yrityksen kotisivujen toimivuuden myös älypuhelimessa.

Kotisivujen mobilisoiminen

Yrityksen kotisivujen mobilisoiminen voidaan tehdä kahdella tavalla.

  1. Sivujen sisältöä voidaan karsia ja suunnata ainoastaan mobiilikäyttöön. Silloin puhutaan erillisistä mobiilisivuista, joilta asiakas voi hakea juuri ne tarpeelliset tiedot, joita tarvitsee, eivätkä sivut pidä sisällään mitään ylimääräistä.
  2. Jos verkkosivujen sisältöä ei haluta muuttaa, voidaan luoda responsiiviset mobiilisivut, jotka ovat sisällöltään samanlaiset riippumatta siitä, selaako niitä näyttöpäätteeltä vai puhelimella.

Tällä hetkellä suosituimmat suomalaiset mobiilisivut ovat uutispalveluita, mutta yritykset alasta riippumatta lisääävät mobiilikäyttäjille suunnattuja palveluitaan koko ajan. Asiakaspalvelun, näkyvyyden ja markkinoinnin kannalta mobiilisivujen merkitys yrityksille on kasvamassa arvoon arvaamattomaan.

MarkoMarko
Internermarkkinoinnin erikoismies.

Kommentointi on suljettu.

Googlen hyväksymä Google Adwords Qualified Individual -tutkinto Google Advertising Professionals -ohjelmassa.


© 2000–2024 www.Sivuja.com